Korut ovat varmasti ainakin naisten mielestä ihania ja ajattomia arvokkaita esineitä, mitkä käyvät niin lahjana kuin palkintona itsellekin. Tässä artikkelissa minä haluan jakaa ajatuksiani koruaiheesta, koska korut ovat minulle todella innostava asia.

Minkälaisista asioista korut opettavat sinusta? Milloin ihania koruja pidetään kaikkein yleisimmin ja mistä syystä ne ovat todella haluttuja lahjaideoita? Edellä mainittuja juttuja innostuin miettimään illalla, kun keskityin tarkemmin sormusten, rannekorujen ja kaulakorujen kiehtovaan historiaan. Haluan myös avata omat näkemykseni tämän kirjoitukseni lomassa myös sinulle.

k_jewelry_diamonds_col_1104_w_01-qm-%24c
Koruja hankitaan usein lahjaksi puolisolle, mutta oletko ikinä ajatellut millaisiin tilanteisiin korut sopivat loistavasti lahjaksi? No tottakai, häälahjaksi, kihlajaisena ja syntymäpäivälahjaksi. Tässä muutama teema, mutta lahjana kummilapsellekin korut ovat ihania. Tänä vuonna korut omalla nimellä ovat olleet kovassa suosiossa nuorten aikuisten keskuudessa. Koristeellisia nimikoruja voi ostaa nopeimmin netistä ja näistä suosituista koruista on lukuisia eri vaihtoehtoja, esimerkiksi Carrie-kaulakorut, joita on havaittu televisiossa. Lisäksi rannekoruja voi hankkia suoraan nimen malliseksi leikattuna ja kultaisia kaulakorujakin on todella monenlaisia. On sekä lasten ja äitien etunimellä valmistettuja söpöjä kuviointeja ja vastaavasti nuorekkaan näköisiä glamour nimikoruja. Näiden nimikorujen ostamisessa on kuitenkin tärkeä ymmärtää, että nimikorut valmistetaan yksilöllisesti, eli näiden korujen lähettäminen kestää usein yli 10 päivää!

Edellisessä kappaleessa kerroin eri koruvaihtoehdoista lahjana toiselle, mutta varsinkin kummilta koru jossa on kummilapsen nimi saattaisi olla unohtumaton muisto kummitytölle tai -pojalle. Korulahjan voi ojentaa vaikka syntymäpäivänä tai silloin, kun kummilapsi on rippikoulussa. Moni tyttö ja nuori nainen toivoisi lahjaksi hienon nimikorun. Näitä korujakin on myynnissä lapsen kummin kukkarolle sopivaksi, joten kannattaa olla vain tarkkana antaako lahjaksi 18 karaatin kultakorun vai hiukan edullisemman nimikorun kummitytölleen. Itse sain 5v syntymäpäivälahjaksi hopeisen rannekorun, jossa oli kaiverrettu minun oma nimeni ja aina se on ollut hyvin merkittävä ja ajaton rannekoru minulle – myös näin 20 vuoden jälkeenkin.

Jos en ole ansainnut koruja omalta mieheltäni, niin voinhan aina palkitsemaan itseäni hankkimalla ne tahtomani kaula- ja
rannekorut itselleni. Edellinen johtopäätös pelittää erinomaisesti vähän halvempien korujen tilanteessa. Esimerkiksi sen tyylisten kaulaketjujen kohdalla, joita puetaan ylle silloin, kun vietetään iltaa ystävien kanssa ja nautitaan lasilliset viiniä sopivassa illallispaikassa. Suosittelen jättämään ne kaikkein kalleimmat kaulakorut rakkaan ostettavaksi ja käydä hemmottelemassa itseään kohtuuhintaisia kaulakoruja myyvissä kultakaupoissa tai nettikaupoissa, kuten Samaskorussa.

Siinä olikin muutamia mielessä olevia näkemyksiä koruihin liittyen. Inspiraatio kirjoitukseen tuli, kun koke illan telkkarista tuli pelkkiä hääohjelmia: häitä sulhasen tyylillä ja Jutan diettejä ennen häitä sun muuta. Onko mahdollista tämän jälkeen ajatella muuta kuin ihania koruja ja rakkaita asioita? Itse en ainakaan kyennyt.